top of page
Elizabeth Carlsson

Kontakt:

ec_epost.jpg

Egen hemsida:

Sociala medier:

  • Facebook
  • Instagram Social Ikon
  • Instagram
Elizabeth Carlsson

Jag arbetar företrädesvis med akvarell men även med tusch, textil, skulptur och poesi. Min bakgrund är inom musik, drama, litteratur och dans och jag trivs bäst när jag får kombinera flera konstformer.

 

Utbildad i traditionellt akvarellmåleri vid LondonArtCollege och med erfarenheter från kurser och resor med svenska akvarellkonstnärer, rör jag mig gärna mellan tradition och experiment, planering och intuition, figurativt och abstrakt. Jag arbetar i serier och i perioder kan jag bli helt uppslukad av en viss teknik, ett tema eller en idé. Det kan vara vått i vått, grafik med akvarellfärger, akvarellcollage, akvarell och stygn, akvarell och poesi (Haiga).  Det som alltid följer mitt arbete är intresse för rytm, komposition och idéen om WabiSabi (ofullständighet, förgänglighet).

I mina bilder hittar man ofta minnesfragment från resor till svenska fjällen, Grönland, Lofoten, Island, Färöarna och Japan. Här hittar man också det som finns i min omedelbara närhet, vid Stångån: slätten, skogen, lavar, bärfisar, humlor, sumpväxter med mera. Mitt arbete bottnar allt oftare i aktuella miljöfrågor.

 

Jag bor i Linköping och har min ateljé på Ådala koloniområde, ute i skogen eller hemma i mitt stora kök. 

Nedan ser du exempel på mitt arbete. Bilderna är klickbara och öppnas i större format i nytt fönster. Vill du se fler bilder, läsa min CV eller följa min arbetsprocess så titta gärna på min egen hemsida: https://elizabethcarlsson.pb.online/ eller på något av mina Instagramkonton. Länkar finns under "Sociala medier" högre upp på sidan.

bottom of page